icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-share icon-close icon-whatsapp
Zorgen

Zorgen

wil je me even knuffelen
en zeggen 'Je bent lief' 
dan verdwijnen al m'n zorgen
dan wordt alles relatief

“Echt, het voelt gewoon weer als thuis”. Mevrouw Oosterhuis kijkt me glimlachend aan, haar gerimpelde gezicht omlijst door een zilvergrijze haardos en helblauwe ogen die wel 30 jaar jonger lijken dan ze in werkelijkheid zijn. Ik knik. “Dat is fijn om te horen mevrouw, ik ben blij dat u zich hier thuis voelt”. Mevrouw Oosterhuis woont sinds kort bij ons in de ZorgVilla. Zelfstandig in haar woning  wonen ging gewoon niet meer. Ze kwakkelde al een tijdje met haar gezondheid en omdat ze steeds minder mobiel werd voelde ze zich vaak erg eenzaam.  De kinderen maakten zich veel zorgen. Vooral dat laatste zat haar erg dwars. “Kinderen horen geen zorgen te hebben om ouders, dat hoort andersom”, zegt ze vaak. Met haar oudste zoon was ze een tijdje geleden komen kijken bij de ZorgVilla en toen ze gezien had hoe de mensen daar konden wonen en nadat ze gesproken had met enkele bewoners en zorgverleners was ze om: ze ging verhuizen naar de ZorgVilla.

Sinds een paar weken woont mevrouw Oosterhuis nu bij ons. Ze hoort er al helemaal bij en heeft zelfs een vriendin gevonden waar ze veel mee optrekt. Haar appartement, dat prachtig is ingericht door haar kinderen, bevalt haar prima. Samen met haar nieuwe vriendin luistert ze iedere zondag naar de kerkradio, voor haar een hoogtepunt van de week. Als het kan doet ze mee met de activiteiten die vanuit de dagbesteding worden georganiseerd. Ook van de tuin en de vele vogels kan ze enorm genieten.

“Dat ik op mijn oude dag nog zo mooi kan wonen, dat had ik toch echt niet verwacht”. Ze pakt mijn arm stevig vast. “Ik ben toch zo blij dat ik hier ben”. Ik geef haar een dikke knuffel. “Wij zijn blij met u, mevrouw Oosterhuis. We zullen goed voor u zorgen”. Ze lacht. “Zorgen? Daar maak ik me geen zorgen meer over!”. Ze kijkt naar de foto van haar kinderen die aan de muur hangt. “En zij gelukkig ook niet meer!”. Wat een schat is het toch. 

Vanwege privacy zijn de namen en afbeeldingen van personen niet overeenkomstig de werkelijkheid. 

 

Altijd op de hoogte blijven? Volg ons online

Adres

Het Haagje 129A
7902 LE Hoogeveen

Heeft u zorg nodig?

Bel 0528 - 341 965