icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-share icon-close icon-whatsapp
Samen Werken?

Gezond eten: wat betekent dat eigenlijk?

Er is veel te doen en te lezen over gezonde voeding in de zorg en wat is dat nu precies, gezonde voeding? Waar moet het aan voldoen, hoeveel mag u van alles eten en waar komen die producten eigenlijk vandaan? Ik leg het u graag uit.

De ZorgZaak
Bij de ZorgZaak vinden wij het steeds belangrijker om goede en verantwoorde maaltijden te serveren in onze woon-zorglocaties zodat de bewoners daar maximaal profijt van hebben. We zetten ons in voor voedselaanbod uit de eigen regio, gezond en verantwoord. Gezond eten betekent o.a. veel variatie in voeding, regelmaat aanbieden en gerechten serveren met de juiste voedingswaarden.

Eten wat je lichaam nodig heeft
Het is belangrijk is om goede en gezonde voeding binnen te krijgen waarbij u zich vitaal voelt zodat u uiteindelijk aan alle activiteiten kunt meedoen wanneer u dit wilt.

Variatie is belangrijk
Variatie in voeding zorgt er over het algemeen voor dat u op de lange termijn de juiste voedingsstoffen binnen krijgt zoals mineralen, vitamines, goede eiwitten en vetten.

Regelmaat zorgt ervoor dat het lichaam in balans blijf
Door regelmatig te eten, kan het lichaam wennen aan een bepaald ritme en daardoor effectief aan het werk gaan met de voedingsstoffen die het binnenkrijgt. Het levert u energie op!

Eten uit de regio
Wij betrekken een groot deel van onze producten uit de eigen regio. Dit zijn vooral producten die verantwoord en duurzaam zijn verbouwd en geteeld. Dus zonder gebruikmaking van bestrijdingsmiddelen en antibiotica.
Alle producten die wij gebruiken bevatten de noodzakelijke eiwitten en de juiste voedingswaarden. Zo komt de melk en karnemelk rechtstreeks van de boer, vol van smaak en vol met eiwitten en zijn de kippen zijn op natuurlijke wijze gezond groot gebracht. De groenten die we gebruiken zijn onbespoten en bevatten veel voedingsstoffen.

Smaak & beleving
Wij doen ons uiterste best om alle gerechten vers te bereiden en te serveren. De bewoners van onze zorglocaties proeven het verschil in smaak en beleving. Een aantal producten kunnen anders  smaken dan u gewend bent, voller van smaak en anders van kleur. Soms is dat even wennen maar de zintuigen worden hier zeker door geprikkeld en de uiteindelijke smaakbeleving zal u aangenaam verrassen want gezond én lekker, dat gaat zéker samen! 

 

Albert Leunge
Manager Gastvrijheid & Gezondheid
De ZorgZaak

 

 

 

Altijd op de hoogte blijven? Volg ons online

Adres

Het Haagje 129A
7902 LE Hoogeveen

Heeft u zorg nodig?

Bel 0528 - 341 965