icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-share icon-close icon-whatsapp
Pay it Forward

Pay it Forward! Blog Ellen Wiersma

Ik heb door de jaren heen menig opleiding, training en cursus gevolgd. En als je me nu rechtstreeks zou bevragen over een van die cursussen dan zou ik je hooguit de essentie daarvan kunnen vertellen. Veel ben ik vergeten of ik heb methoden en technieken niet lang weten vast te houden, laat staan weten te integreren in mijn dagelijkse (werkzame) leven. Zo gaat dat vaak met dit soort dingen en ik weet dat ik daar heus niet uitzonderlijk in ben.

Maar in oktober 2016, hangende tegen een behoorlijke burn-out, ben ik begonnen aan een bijzondere reis. Want anders kan ik het niet noemen. Ik stapte op een avond, na een lange treinreis vanuit Assen naar Hoeven, helemaal doorweekt een prachtig klooster in. Voor een training op het gebied van Persoonlijke Ontwikkeling. Ik was redelijk sceptisch want al die andere trainingen, cursussen, etc. hadden me toch ook niet veel verder gebracht. Ik zie me nog zitten in de kring, met mijn armen over elkaar en een norse gelaatsuitdrukking. Vastberaden aanknopingspunten te vinden dat dit ook wel niet zou werken. Maar niets was minder waar! Ik opende mijn hart, legde mijn ziel en zaligheid op tafel en er werd een blijvende verandering in gang gezet. Na deze training ging ik naar de tweede training, die me inzichten gaf in de patronen die belemmerend werkten in mijn leven. Welke patronen ik wilde houden omdat ze werken en van welke patronen ik afscheid wilde nemen. Weer prachtige dagen in dat klooster. En het was niet alleen geweldig om te ervaren wat het met mij deed. Het was al net zo bijzonder om te mogen mee maken hoe anderen in het proces stonden. En hoe ik daar een bijdrage aan leverde. Zoals ook anderen weer een bijdrage leverden aan mijn persoonlijke proces. Een groep vreemde mensen werd in ieder weekend in sneltrein vaart even een hechte familie.

Groepsopdracht

Samen met een vriendin besloot ik het derde en laatste deel van de training ook te gaan volgen. We starten op 16 september 2017 met wat ik noem de klapper van al die trainingen. Behalve dat je aan je persoonlijke ontwikkeling werkt, krijg je ook een groepsopdracht. Onder de vlag van de stichting Pay it Forward mochten we een onvergetelijke dag organiseren voor een door ons zelf gekozen doelgroep. En wij kozen als groep de naam Grand Wonders en gingen ons inzetten voor KOPP-kinderen. Kinderen van Ouders met een Psychiatrisch Probleem. Een doelgroep waar nog weinig aandacht voor is. En hoe geweldig is het dan dat mijn eigen werkgever, de ZorgZaak, daar een financiële bijdrage aan heeft geleverd. Daar ben ik echt trots op!

Onvergetelijk

Op 9 december 2017 heeft deze dag plaatsgevonden. We hebben in 100 dagen een onvergetelijke dag weten te organiseren voor ruim 100 kinderen en hun ouders en/of begeleiders. Samen met vrijwilligers hebben we echt het verschil kunnen maken voor deze kinderen. Ze konden skiën, tuben, snowboarden, kerststukjes maken en allerlei andere activiteiten doen. We hadden vervoer geregeld en ook eten en drinken. Die stralende lach van de kinderen zal ik nooit vergeten. We kregen achteraf bedankjes van onder andere een Juf die vertelde hoe geweldig het was dat haar leerling ook eens wat leuks te vertellen had tijdens het kringgesprek op maandag. Wauw! Op onze facebookpagina Grandwonders hebben we een filmpje geplaatst met een impressie van deze dag.

Tijdens deze laatste training heb ik mogen ervaren dat het mogelijk is om met 18 mensen uit diverse delen van het land en met erg uiteenlopende achtergronden, gefocust op mogelijkheden, het onmogelijke mogelijk te maken. Deze reis zal ik nooit vergeten. Ik heb het gevoeld en beleefd, doorvoelt en doorleeft. Het heeft mij wakker gemaakt. Ik sta weer met mijn ogen en hart open in de wereld. Pay It Forward!

Ik wens iedereen die dit leest een geweldige 2018.
Veel warmte en liefde!

Namaste!

Ellen Wiersma
Wijkverpleegkundige bij de ZorgZaak

www.corinor.nl

www.stichtingpayitforward.nl

Facebook: Grandwonders

 

 

Altijd op de hoogte blijven? Volg ons online

Adres

Het Haagje 129A
7902 LE Hoogeveen

Heeft u zorg nodig?

Bel 0528 - 341 965