icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-share icon-close icon-whatsapp
Ik ben de spin in het web en geniet er ontzettend van.

Ik ben de spin in het web en geniet er ontzettend van.

Mijn contract werd niet verlengt, help!
Direct druk met solliciteren, hopend iets te vinden dat echt bij mij zou passen.

Op 1 januari 2017 startte ik als ambulant begeleider bij ZorgZaak en dit bleek een match!

Als ambulant begeleider is het belangrijk dat je snel kunt schakelen, want iedere cliënt die ik bezoek heeft zijn eigen verhaal en eigen hulpvraag. Zo begeleid ik cliënten in het vinden van structuur en dagelijkse regelmaat of het voeren van ventilerende gesprekken, maar kom ik ook achter de voordeur bij multi-problem gezinnen, volwassenen met GZZ problematiek en verzorg ik op verzoek van voogden begeleide omgangen tussen kinderen en ouders. Het leuke aan het contact met de cliënten is dat het hoofdzakelijk één op één contact is, maar waar nodig worden ook het persoonlijk netwerk of andere hulpverleners betrokken bij de begeleiding.

Meestal begint mijn werkdag tussen 8:30 en 9:00, hoelang ik bij de cliënt ben is afhankelijk van de hulpvraag. Heeft de cliënt een kleinere hulpvraag dan ben je bijvoorbeeld een uur bij de cliënt maar bij een grotere hulpvraag kan dit zo oplopen tot 2,5 uur. Ongeacht wat de hulpvraag is, mijn focus ligt altijd op het vergroten van de zelfredzaamheid van de cliënt. Het uiteindelijke doel is dat de client mij niet langer nodig heeft omdat hij de vaardigheden zelf heeft aangeleerd of de nodige kennis heeft opgedaan. Natuurlijk zijn er ook cliënten die langdurige begeleiding nodig hebben, en dit is prima. Het belangrijkste is dat ik als ambulant begeleider aansluit bij de behoefte van de cliënt zonder dat we het proces en einddoel uit het oog verliezen. 

Na een aantal jaar te hebben gewerkt als ambulant begeleider heb ik intern gesolliciteerd op de functie van regisserend wijkbegeleider, ik was hartstikke blij toen ik hoorde dat ik het was geworden. Voor mij betekent dit dat ik meer overkoepelend mag werken en mij meer richt op de algehele kwaliteit van de begeleiding die wij leveren regio Emmen, zowel gericht op de administratieve en procesmatige zaken, maar ook door zelf in contact te blijven met de cliënten, de sparringpartner voor mijn collega’s te zijn en het contact te onderhouden met onze opdrachtgevers. Ik ben de spin in het web en geniet er ontzettend van om dit te doen. Ik ben er trots op dat wij als regio zo hebben kunnen groeien, dit laat mij zien dat wij als team goed werk afleveren. 

In het ambulante vak ben ik veel in mijn eentje op pad, maar gelukkig ervaar ik het team als nabij. We hebben onderling regelmatig telefonisch contact of treffen elkaar op ons regiokantoor in Emmen. Ik ben hartstikke trots op team Emmen, het zijn stuk voor stuk van enthousiaste en betrokken begeleiders. Iedere collega brengt vanuit eerdere werkervaring zijn eigen kennis en vaardigheden in binnen het team en dit maakt het samenwerken met elkaar alleen maar leuker.

Groetjes Ellen Kapteijn

Regisserend Wijkbegeleider Regio Emmen

Altijd op de hoogte blijven? Volg ons online

Adres

Het Haagje 129A
7902 LE Hoogeveen

Heeft u zorg nodig?

Bel 0528 - 341 965