icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-share icon-close icon-whatsapp

Blog: Verhalen uit de thuiszorg

Omgaan met dementie: handige tips

Hoe kunt u omgaan met mensen met dementie? Wat kunt u beter wél en beter niet doen? Een aantal handige tips op een rijtje.

Lees meer

Chronisch ziek en op vakantie?

Voor mensen met een chronische ziekte of een functiebeperking is het soms lastig om op vakantie te gaan. Toch zijn er mogelijkheden. In dit artikel een aantal handige tips.

Lees meer

Samen werken?

Onlangs was ik op huisbezoek bij een cliënte met klachten met betrekking tot het geheugen. Mevrouw ontvangt van ons ook huishoudelijke hulp. Via de huishoudelijke zorgverlener waren er zorgelijke signalen bij ons binnen gekomen. Na een telefoontje met een mantelzorger van de cliënte ging ik op bezoek.

Lees meer

Pay it Forward!

Ik heb door de jaren heen menig opleiding, training en cursus gevolgd. En als je me nu rechtstreeks zou bevragen over een van die cursussen dan zou ik je hooguit de essentie daarvan kunnen vertellen.

Lees meer

Afstand met Nabijheid of Nabijheid met Afstand?

Soms zit ik hoofdschuddend achter mijn bureau de verhalen van de medewerkers aan te horen. Vaak gaat het over de situaties van cliënten en wat er in de levens van hen gebeurt.

Lees meer

Harde les...

Het is vakantietijd als ik deze blog schrijf. Het is druk zoals ieder jaar in deze periode. En terwijl ik ’s avonds, genietend van een bakje gele vla, de dag overpeins moet ik denken aan een van mijn collega’s.

Lees meer

Bijzonder

Het was een uur of 12 dat in mijn hoofd zich een aantal keuzes de revue passeerden; ik kon mijn broodje eten op kantoor in mijn eigen gezelschap, of al rijdend in de auto of ik rij naar de cliënt waar ik begin van de middag ingepland stond en vraag hem of hij het leuk vind samen met mij te lunchen.

Lees meer

Positief

Vanochtend stapte ik mijn auto op weg naar mijn eerste klant. Mijn anders zo gemotiveerde werkhouding was vandaag ver te zoeken. Ik vroeg mij af, hoe het toch kon dat ik me zo voelde…want ik ben oprecht dol op mijn werk.

Lees meer

Anna en Gemma zijn aanpakkers

Dik in de tachtig zijn onze ouders. Maar geen haar op hun hoofd die eraan denkt om naar een verzorgingshuis te gaan.

Lees meer

Dennis is een aanpakker

Thuis waren er vaak problemen. Op school was er ook altijd gedoe. Ik ben niet de makkelijkste, dat weet ik ook wel. Ben ik ook niet blij mee.

Lees meer

Jantina is een aanpakker

Natuurlijk, ik word ouder. Dingen waar ik voorheen mijn hand niet voor omdraaide, gaan nu een stuk lastiger. Voor je het weet, lig je met een gebroken heup in een ziekenhuisbed.

Lees meer

Altijd op de hoogte blijven? Volg ons online

Adres

Hoofdkantoor
Duymaer van Twistweg 8
7909 CB Hoogeveen

Heeft u zorg nodig?

Bel 0528 - 341 965