icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-share icon-close icon-whatsapp

Blog: Verhalen uit de (thuis)zorg

Millenials in het werkzame leven

Millennials: Hoe kunnen we deze groep mensen, die op dit moment een groot deel van de werkzame bevolking vormt, succesvol laten zijn en zich succesvol laten voelen? Een blog van Monica Fortuin, HR Adviseur van de ZorgZaak.

Lees meer

Zorgen

“Echt, het voelt gewoon weer als thuis”. Mevrouw Oosterhuis kijkt me glimlachend aan, haar gerimpelde gezicht omlijst door een zilvergrijze haardos en helblauwe ogen die wel 30 jaar jonger lijken dan ze in werkelijkheid zijn.

Lees meer

De brug

Geluk zit in kleine dingen en kan zomaar op je pad komen. Of in de gang naast je kamer in de ZorgVilla, dat kan ook…

Lees meer

Opgebrand

Goh, wat is ze veranderd, wat een verschil met de vrouw die ik twee jaar geleden aantrof. Als een dood vogeltje zat ze in haar woonkamer, die eerste keer dat ik bij haar kwam. Ooit een sterke vrouw, maar nu volledig opgebrand.

Lees meer

De Brief

Vandaag, 12 mei, is het de Dag van de Verpleging. Wellicht is het een goed idee om het jaar 2020 uit te roepen als het Jaar van de Verpleging...

Lees meer

De Zin van het Leven

Verdriet is, net als blijdschap of geluk, een emotie die je moet omarmen...

Lees meer

Normaal

Sommige mensen beweren dat Jeroen niet normaal is. En eigenlijk denk ik, dat ze wel gelijk hebben. Jeroen is anders dan de meeste andere mensen.

Lees meer

Niks te klagen

Tegenwoordig kun je op de virtuele fiets naar Westerbork. Of Barcelona. Wat je maar wilt. We rijden een stukje mee achterop de virtuele fiets.

Lees meer

Op Vakantie

Meneer Dekker gaat op vakantie. Iedere dag weer. Een blog over dementie.

Lees meer

Eén minuutje...

Van 1 tot en met 8 oktober is het Week tegen Eenzaamheid. Door het hele land is er dan extra aandacht voor het thema eenzaamheid. En wat doen we na 8 oktober? Een blog over eenzaamheid.

Lees meer

Simpel

Bij begrippen als Domotica, Robots en ICT in de Zorg denken mensen vaak aan ingewikkelde en lastige systemen. Toch kan het gebruik van nieuwe technologische ontwikkelingen soms ook heel simpel zijn...

Lees meer

Geluksmomentjes...

Je hebt van die dagen die vol zitten met geluksmomentjes. Als je ze maar wilt zien...

Lees meer

Gezond eten: wat betekent dat eigenlijk?

Er is veel te doen en te lezen over gezonde voeding in de zorg en wat is dat nu precies, gezonde voeding? Waar moet het aan voldoen, hoeveel mag u van alles eten en waar komen die producten eigenlijk vandaan?

Lees meer

Het verschil maken? Hoe doe je dat?

De missie van de ZorgZaak is: "Wij maken het verschil in het leven van mensen". Maar hoe doe je dat nu eigenlijk?

Lees meer

Chronisch ziek en op vakantie?

Voor mensen met een chronische ziekte of een functiebeperking is het soms lastig om op vakantie te gaan. Toch zijn er mogelijkheden. In dit artikel een aantal handige tips.

Lees meer

Pay it Forward!

Ik heb door de jaren heen menig opleiding, training en cursus gevolgd. En als je me nu rechtstreeks zou bevragen over een van die cursussen dan zou ik je hooguit de essentie daarvan kunnen vertellen.

Lees meer

Samen werken?

Onlangs was ik op huisbezoek bij een cliënte met klachten met betrekking tot het geheugen. Mevrouw ontvangt van ons ook huishoudelijke hulp. Via de huishoudelijke zorgverlener waren er zorgelijke signalen bij ons binnen gekomen. Na een telefoontje met een mantelzorger van de cliënte ging ik op bezoek.

Lees meer

Omgaan met dementie: handige tips

Hoe kunt u omgaan met mensen met dementie? Wat kunt u beter wél en beter niet doen? Een aantal handige tips op een rijtje.

Lees meer

Afstand met Nabijheid of Nabijheid met Afstand?

Soms zit ik hoofdschuddend achter mijn bureau de verhalen van de medewerkers aan te horen. Vaak gaat het over de situaties van cliënten en wat er in de levens van hen gebeurt.

Lees meer

Harde les...

Het is vakantietijd als ik deze blog schrijf. Het is druk zoals ieder jaar in deze periode. En terwijl ik ’s avonds, genietend van een bakje gele vla, de dag overpeins moet ik denken aan een van mijn collega’s.

Lees meer

Bijzonder

Het was een uur of 12 dat in mijn hoofd zich een aantal keuzes de revue passeerden; ik kon mijn broodje eten op kantoor in mijn eigen gezelschap, of al rijdend in de auto of ik rij naar de cliënt waar ik begin van de middag ingepland stond en vraag hem of hij het leuk vind samen met mij te lunchen.

Lees meer

Positief

Vanochtend stapte ik mijn auto op weg naar mijn eerste klant. Mijn anders zo gemotiveerde werkhouding was vandaag ver te zoeken. Ik vroeg mij af, hoe het toch kon dat ik me zo voelde…want ik ben oprecht dol op mijn werk.

Lees meer

Altijd op de hoogte blijven? Volg ons online

Adres

Het Haagje 129A
7902 LE Hoogeveen

Heeft u zorg nodig?

Bel 0528 - 341 965