icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-share icon-close icon-whatsapp

Regiocampus

Regiocampus is een netwerk in Zuidwest-Drenthe en Noordwest-Overijssel dat zorg, onderwijs, bedrijfsleven en gemeenten met elkaar verbindt.

 Logo Regiocampus
De Regiocampus is dé fysieke plek voor leren, werken en vernieuwen. Professionals en studenten van bedrijven en instellingen uit alle sectoren werken samen in creatieve, innovatieve projecten en proeftuinen. Samen dragen wij bij aan een vitaal woon-, werk- en vestigingsklimaat in Zuidwest-Drenthe en Noordwest-Overijssel.

Laatste nieuws: 18 juni 2020: Persbericht: Business4students via livestream en afsluiting schooljaar (klik hier)

 

Ontwikkeling en innovatie

De Regiocampus investeert in vernieuwing en biedt bedrijven de mogelijkheid om nieuwe producten en diensten te testen. Door het bundelen van competenties en kennis wil Regiocampus het innovatief vermogen van bedrijven verhogen, het onderwijs beter laten aansluiten op de zorg, studenten enthousiasmeren voor de zorg en antwoord bieden op de vraag naar goed personeel in de zorg. Dit moet leiden tot een stimulans van de regionale werkgelegenheid.

Het Ondernemerspunt

Logo OndernemerspuntHet Ondernemerspunt, onderdeel van de Regiocampus, is dé plek in de regio Zuidwest-Drenthe en Noordwest-Overijssel waar ondernemers ideeën en opdrachten uit diverse vakgebieden kunne inbrengen en laten uitwerken  door studenten. Door studenten te laten samenwerken met bedrijven wordt de binding van jong talent met de regio versterkt en de aansluiting op de arbeidsmarkt vergroot. 

Voor studenten

Ben jij student en ben jij op zoek naar een uitdagend project waarmee je lokale ondernemers echt verder kan helpen? Wil jij leren in de praktijk, maar daarbij wel begeleid worden door een docent? Ga dan aan de slag bij het Ondernemerspunt. Voor meer informatie kun je terecht bij Sjoukje de Haan, projectleider Ondernemerspunt. Zij is te bereiken via ondernemerspunt@regiocampus.nl

Voor bedrijven

Heeft jouw organisatie een project waarvoor je op zoek bent naar een verfrissende denk- en werkwijze? Laat dan de opdracht door het Ondernemerspunt uitvoeren.Kijk voor meer informatie en contactmogelijkheden op de website van de Regiocampus

Samenwerking

De Regiocampus is een coöperatie waarin de ZorgZaak de krachten bundelt met Zorgcombinatie Noorderboog, De Stouwe, Deltion College, de VIAA en de Rabobank. De coöperatie werkt daarnaast samen met de gemeente Meppel, Drenthe College, RSG Stad & Esch en het kenniscentrum Calibris. Naast de eerste vijf partijen, is het voor ieder ander bedrijf, onderwijs- en onderzoeksinstelling mogelijk om deel te nemen in de coöperatie.

 

Altijd op de hoogte blijven? Volg ons online

Adres

Duymaer van Twistweg 8
7909 CB Hoogeveen

Heeft u zorg nodig?

Bel 0528 - 341 965