icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-share icon-close icon-whatsapp
Maatregelen Coronavirus

Kloosterstaete - Maatregelen Coronavirus

Op deze pagina houden we u op de hoogte over de maatregelen in- en rond Kloosterstaete met betrekking tot de uitbraak van het Coronavirus in Nederland.

 update 19 maart 2020

Tot op heden was het nog toegestaan dat de bewoners bezoek ontvingen op onze woonzorglocaties, zij het met de restrictie van maximaal één persoon per bewoner per dag. Alhoewel dit al een vergaande maatregel was kunnen wij, mede naar aanleiding van de adviezen die door de overheid worden gegeven, deze bezoekregeling tot onze spijt niet meer handhaven.

Vanaf 19 maart, 20.00 u, geldt nu de bepaling dat er géén bezoek meer wordt toegelaten in onze woonlocaties Kloosterstaete (Hoogeveen), Huize De Eik (Slagharen) en De ZorgVilla (Veenoord). Deze maatregel is in ieder geval van kracht t/m 5 april 2020 maar kan, indien noodzakelijk, verder verlengd worden. Houdt u voor de actuele ontwikkelingen onze website en social media goed in de gaten. Mochten er dringende redenen zijn waarom er, in individuele gevallen, toch bezoek toegelaten zou moeten worden, dan verzoeken wij u om telefonisch contact op te nemen met de manager van de betreffende locatie.

Wij begrijpen dat deze maatregel een enorme impact heeft op alle betrokkenen en vinden het met u erg spijtig dat we deze moeten nemen. Gezien het grote besmettingsgevaar van het coronavirus hebben wij echter geen keus, de gezondheid van onze bewoners en ons personeel gaat voor alles.

Wij rekenen op uw begrip en spreken daarnaast onze dank uit voor de vele steunbetuigingen die we de afgelopen dagen hebben mogen ontvangen. Samen zullen we ook deze crisis gaan overwinnen. 

 

 13 maart 2020

Bezoekersregeling woonzorglocaties i.v.m. coronavirus
De uitbraak van het coronavirus heeft gevolgen voor het bezoek  aan Kloosterstaete. We vragen bezoekers terughoudend te zijn, het bezoek is bij voorkeur beperkt tot directe familie, waarbij wij ons houden aan maximaal 1 bezoeker per dag per bewoner. Uitzonderingen zijn mogelijk in overleg met de manager woon/zorg van de locatie.

Bezoekers wordt verzocht rechtstreeks van de ingang naar kamer van de bewoner te gaan en bij het verlaten ook weer rechtstreeks naar de uitgang te gaan.

Bezoekers mogen niet meer op bezoek komen bij een bewoner als hij of zij:

  • Hoest of,
  • Verkouden is of,
  • Keelpijn heeft en/of,
  • Koorts heeft,
  • In een besmet gebied is geweest.

Kunt u door deze maatregelen minder op bezoek komen dan gewoonlijk? Probeer dan bijvoorbeeld telefonisch contact te houden met uw naaste. Waar nodig, ondersteunen onze medewerkers hier uiteraard bij.

Bovenstaande beperkende maatregelen zijn in ieder geval van kracht t/m 5 april 2020

Meer informatie? Neem contact met ons op!

Altijd op de hoogte blijven? Volg ons online

Adres

Hoofdkantoor
Duymaer van Twistweg 8
7909 CB Hoogeveen

Heeft u zorg nodig?

Bel 0528 - 341 965