icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-share icon-close icon-whatsapp
Gedragswetenschapper (24-28 uur)

Gedragswetenschapper (24-28 uur)

De ZorgZaak is een organisatie die er o.a. is voor begeleid wonen en biedt daarnaast ook ambulante begeleiding. Binnen dit gebied verlenen we ondersteuning aan kinderen en (jong)volwassenen met een psychische of verstandelijke beperking en/of cliënten met gedragsproblemen.

Binnen de organisatie wordt een behandelteam opgericht en is er ruimte voor een

Gedragswetenschapper

Locatie: regio Drenthe

Het team is verantwoordelijk voor de inhoudelijke ondersteuning van ambulante begeleiders en het uitvoeren van diagnostiek / psychologisch onderzoek.

Omschrijving functie

Als gedragswetenschapper observeer en onderzoek je het gedrag van de cliënt en adviseer je de best mogelijke behandeling. Je brengt deze adviezen uit naar begeleiders en relaties van de cliënt. Je draagt zorg voor het opstellen van het persoonlijk behandelplan.

Het is belangrijk dat je respectvol omgaat met je cliënt en relaties om effectief hulp te kunnen bieden. Ook is het belangrijk dat je communicatief vaardig bent en zowel goed zelfstandig als in teamverband en collega’s met verschillende niveau’s en achtergronden kan samenwerken. Je bent in staat om je eigen werk goed te kunnen uitvoeren, maar tegelijkertijd ook nauw samenwerkt met collega’s zodat vanuit verschillende expertises hulp geboden wordt aan de cliënt.

Als gedragsdeskundige bestaan je werkzaamheden onder andere uit het analyseren van dossiers en onderzoeksresultaten, adviseren van begeleiders, zowel individueel als in teamverband. Je maakt de vertaalslag van de theorie en de onderzoeksresultaten naar de praktijk en bent in staat dit goed over te brengen. Daarbij kijk je verder dan het gedrag van de cliënt.

Je bent in staat om vanuit de menselijke behoefte van de cliënt, diens behoefte aan kwaliteit van leven, naar hulpvragen te kijken en de behandeling van de cliënt te omschrijven dan wel vorm te geven. Je onderhoud contact met diverse in- en extern betrokkenen rondom de cliënt.

Natuurlijk staat professionaliteit voorop, je gaat respectvol om met je cliënt en relaties om effectief hulp te kunnen bieden. We verwachten dat je communicatief vaardig bent en goed kan samenwerken.

Nieuwe ontwikkelingen binnen het vakgebied volg je nauwlettend en onderzoek je op toepasbaarheid.

Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde WO opleiding psychologie
 • Je hebt werkervaring met diagnostiek en behandeling van cliënten
 • Je beschikt over een SKJ en/of BIG registratie
 • Je hebt een open houding ten opzichte van antroposofische zorg
 • Je hebt o.a. werkervaring met kinderen/volwassenen met autisme, LVG en bent bekend met opvoedingsondersteuning in multi-probleem gezinnen;
 • Je toont bereidheid tot deskundigheidsbevordering van jezelf en je collega’s;
 • Je kent de route m.b.t. veiligheid / meldcode huiselijk geweld;
 • Je bent gewend doelgericht te werken / op doelen te rapporteren;
 • Je bent communicatief sterk, zowel verbaal als schriftelijk;
 • Je hebt een proactieve houding in samenwerking met collega’s, ouders en het netwerk;
 • Je bent empathisch, initiatiefrijk en flexibel;
 • Je staat stevig in je schoenen;
 • Je bent in het bezit van rijbewijs en auto Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Wij bieden:

 • Een zelfstandige functie binnen een team van collega’s met grote betrokkenheid bij de doelgroep.
 • Een salaris conform CAO GGZ, schaal 60
 • Een overeenkomst van 11 maanden (in 1e instantie) op basis van 24-28 uur met mogelijkheid tot uitbreiding van het aantal uren.

 

Meer informatie?
Ben je geïnteresseerd in deze baan? Solliciteer dan direct online of neem voor meer informatie contact op met Marlies Bijl, tel. 06 – 588 04 758.

Klik hier om direct online te solliciteren!


Altijd op de hoogte blijven? Volg ons online

Adres

Hoofdkantoor
Duymaer van Twistweg 8
7909 CB Hoogeveen

Heeft u zorg nodig?

Bel 0528 - 341 965