icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-share icon-close icon-whatsapp
Dementie

Casemanager Dementie

Heeft u, of uw naaste, dementie of een vermoeden van dementie? En heeft u behoefte aan ondersteuning en begeleiding daarbij? Of wilt u eens met iemand praten over wat dat betekent en wat er gaat gebeuren? Dan kunt u om ondersteuning vragen van de casemanager dementie.

De weg vinden in alle wetten, regels en zorgmogelijkheden rondom dementie is best ingewikkeld. Een casemanager helpt hierbij. Een casemanager is een onafhankelijke en vaste begeleider voor mensen met dementie én hun naasten. Een casemanager informeert, begeleidt, denkt mee, adviseert en regelt zorg. Zo helpt de casemanager om te gaan met de ziekte en met de gevolgen ervan in het dagelijks leven.

Wat doet een casemanager?

Een casemanager wordt vaak gezien als steun en toeverlaat. De casemanager dementie van de ZorgZaak staat naast een persoon met dementie vanaf de diagnose tot aan het overlijden of opname in een verpleeghuis. Voor mantelzorgers is de casemanager een luisterend oor en aanspreekpunt. Een casemanager helpt bij:

  • Het vinden van de weg in de ingewikkelde wereld van zorg en welzijn;
  • Het regelen van zorg;
  • Het bieden van emotionele begeleiding.

Een casemanager is een vast en vertrouwd gezicht. Hij of zij is getraind in het omgaan met dementie en herkent weerstand of hulpweigering. Welke ondersteuning de casemanager geeft is afhankelijk van de hulpvraag. 
 

Wie heeft er recht op een casemanager?

Iedereen bij wie de diagnose alzheimer of dementie is vastgesteld heeft recht op een casemanager. De casemanager van de ZorgZaak is er ook voor de mantelzorger. Het is belangrijk dat mantelzorgers goede ondersteuning krijgen. Zorgen voor iemand met dementie gaat vaak 24 uur per dag door. Hulp is voor mantelzorgers nodig om lang en goed mogelijk zorg te kunnen verlenen. Alzheimer Nederland raadt dan ook iedereen begeleiding door een casemanager aan.
 

Vergoeding casemanager

Casemanagement wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Vaak is wel een diagnose dementie nodig.

Altijd op de hoogte blijven? Volg ons online

Adres

Hoofdkantoor
Duymaer van Twistweg 8
7909 CB Hoogeveen

Heeft u zorg nodig?

Bel 0528 - 341 965