icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-share icon-close icon-whatsapp
Begeleiding in de zorg

Begeleiding

Soms loopt het niet lekker bij u thuis. Er zijn problemen die u zelf niet meer op kunt lossen. Met thuisbegeleiding krijgt u stap voor stap weer meer grip op uw leven en gezin. Samen met de thuisbegeleider brengt u uw problemen in kaart en stelt u haalbare doelen op.  

De ZorgZaak is gespecialiseerd in het begeleiden en verzorgen van mensen met een begeleidingsvraag. Afhankelijk van de aard van de vraag wordt een passend begeleidingsplan met en voor u gemaakt. 

Hebt u al gesprekken met maatschappelijk werk, psycholoog of andere hulpverlener? Zij kunnen u helpen met het aanvragen van thuisbeleiding. Of ze nemen contact op met de ZorgZaak zodat de mensen van de thuisbegeleiding hen of u kunnen helpen met de aanvraag. De thuisbegeleider helpt u alle adviezen die u krijgt van uw hulpverlener in praktijk te brengen. 

Het begeleidingsmodel van de ZorgZaak

In het onderstaande model is eenvoudig af te lezen welke vorm van behandeling en begeleiding op welk moment en met welk expertiseniveau ingezet kan worden door onze zorgverleners.
(klik op de afbeelding om het model in .pdf format te downloaden)

Thuisbegeleiding kan u helpen bij onder andere de volgende situaties:

  • psychische problemen
  • hulp bij opvoeden van uw kinderen
  • het draaiende houden van uw huishouden
  • geldzaken, schulden en administratie
  • leren omgaan met een handicap, beperking, chronische ziekte, dementie
  • het opbouwen van sociale contacten, vriendschappen
  • het oppakken van een dag- en vrijetijdsbesteding (hobby, werk)
  • de aanpak van een verslaving (alcohol, drugs)
  • (over)belasting bij mantelzorger
  • een baby die veel moet huilen

Naast reguliere thuisbegeleiding zijn wij gespecialieerd in begeleidingsvraagstukken bij dementie, autisme en jeugdbegeleiding. 

In onze geclusterde woonlocaties bieden wij een beschermde woonomgeving wanneer zelfstandig wonen niet meer kan. Een team van professionele begeleiders staat voor u klaar zodat u zelfstandig maar toch beschermd op u zelf kan wonen. 

Werken als begeleider bij de ZorgZaak

In de onderstaande video's vertellen begeleiders van de ZorgZaak over hun werk:
 

Financiering

Begeleiding maakt vanaf 2015 onderdeel uit van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). De uitvoering daarvan is in handen van de gemeente waar u woont. Dit houdt in dat, de gemeente hiervoor toestemming moet verlenen. De ZorgZaak kan u ook bij dit gehele aanvraagtraject begeleiden.

Ook is het mogelijk om op particuliere basis met eigen financiële middelen deze zorg in te kopen.

Regio 

De ZorgZaak levert begeleiding thuis in de Drentse gemeenten Aa en Hunze, Assen, Noordenveld, Midden-Drenthe, Tynaarlo, Hoogeveen, Westerveld, Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Emmen, Meppel  en daarnaast in de regio IJsselland. 

Altijd op de hoogte blijven? Volg ons online

Adres

Hoofdkantoor
Duymaer van Twistweg 8
7909 CB Hoogeveen

Heeft u zorg nodig?

Bel 0528 - 341 965