A A A
Nieuws
De ZorgZaak opent zorgwinkels in Meppel en Assen
Hoogeveen, 2 mei 2008. Thuiszorgorganisatie de ZorgZaak uit Hoogeveen opent in mei een tweetal zorgwinkels in Meppel en Assen. Op woensdag 7 mei wordt de nieuwe locatie in Meppel geopend door burgemeester Jan Westmaas. Twee dagen later, op vrijdag 9 mei volgt de opening van de zorgwinkel in Assen. De openingshandeling wordt hier verricht door wethouder Henk van Hooft.

Met de twee nieuwe zorgwinkels start de ZorgZaak een nieuw, uniek concept in Nederland. De winkels, gelegen in het centrum van de stad, dienen een drieledig doel: als eerste fungeren zij als inlooppunt voor burgers die zich willen laten informeren over de mogelijkheden van zorgverlening, in de breedste zin van het woord. Hierbij wordt gekeken naar de beste oplossing voor de klant. Het totaalaanbod van alle hulpinstanties wordt meegenomen, naast de eigen hulpverlening van de ZorgZaak. Femke Spiering, directeur van de ZorgZaak: "Wij willen de deur zijn naar alle mogelijkheden in de zorg voor mensen die de weg kwijt raken. Het gezoek en verkeerde beslissingen maken dat de zorg uiteindelijk duurder wordt. Als ZorgZaak denken wij hierin verandering te kunnen brengen. In ieder geval kunnen wij de klant terzijde staan"

Daarnaast kan iedereen die zich wil informeren over de mogelijkheden om te gaan werken in de (thuis)zorg branche binnenstappen bij de ZorgZaak. Hierbij wordt de behoefte aan flexibele arbeid als uitgangspunt genomen. Te denken valt aan 65 plussers die een paar uur willen werken of vaders en moeders die alleen willen werken als de kinderen op school zijn. Werkzoekenden hebben de mogelijkheid zich direct te laten inschrijven als zorgverlener.

Om het geheel compleet te maken hebben de winkels ook een echte winkelfunctie: diverse geschenkartikelen worden te koop aangeboden, alle uiteraard met een relatie naar de zorg. Zo zijn er leuke cadeautjes te koop voor een zieke huisgenoot, kennis en kinderen. Maar ook verdieping wordt aangeboden in de vorm van boeken, gerelateerd aan zorg. Ook bijzondere beterschapkaarten zijn verkrijgbaar. De aangeboden producten hebben alle als kenmerken bijzonder, informatief & fun. Als laatste is er de mogelijkheid om via een internet informatiezuil informatie op te zoeken voor de klanten.

De opening van de nieuwe winkels in Assen en Meppel is de eerste stap van de ZorgZaak om zich verder te profileren als 'centrum voor flexibele zorg en arbeid'. Volgens Femke Spiering, directeur van de ZorgZaak, is vooral de flexibiliteit van de zorgverlening dat wat de ZorgZaak onderscheidend maakt. "Cli�«nten hebben bij ons een hoge mate van invloed op de invulling van de zorgverlening. Hetzelfde geldt voor onze zorgverleners, ook deze kunnen voor een groot gedeelte z�©lf bepalen wanneer zij willen werken, uiteraard binnen de grenzen van het arbeidscontract. Zowel zorgvragers als zorgverleners verlangen tegenwoordig steeds meer flexibiliteit. Als ZorgZaak proberen wij hier aan te voldoen", aldus Spiering. Ruud Slot, mededirecteur van de ZorgZaak beaamt dit: "Iedere situatie van zorgverlening is uniek, iedere zorgvraag kent zijn eigen antwoord. Daarom zul je iedere situatie op zijn merites moeten beoordelen en invullen. Dit vraagt een hoge mate van flexibiliteit".

Eind 2008 zal de ZorgZaak een nieuw hoofdkantoor betrekken in Hoogeveen. Daarnaast wordt nog gezocht naar een geschikte locatie voor een zorgwinkel in Emmen. Spiering en Slot denken hiermee voldoende spreiding te hebben om de Drentse vraag naar, en aanbod van zorg adequaat te kunnen bedienen.

Klik voor een vergroting
Klik voor een vergroting